Lélekrajz mini foglalkozás – 1. 

Ismerd meg a Lélekrajz alapjait a workshopjaimon, gyere el hozzám, hogy megtanulhasd a módszert és élményekkel gazdagíthasd, lephesd meg magad!

Demeter Márta Lélekart

Üdvözöllek Kedves Rajzolni Vágyó!

Demeter Márta vagyok, spirituális alkotóművész, spirituális közvetítő, végzős spirituális lélekgyógyász hallgató.

Mindig is szerettem rajzolni, gyermekként is ez nyugtatott meg. Aztán felnőttként egy átélt krízishelyzetből vált kivezetőmmé a rajzolás. Nem volt tudatos a kezdés, de idővel azzá vált. A rajzfüzetek, eszközök mindenhol megtalálhatóak voltak a lakásban, utazáshoz becsomagoltam őket. Bármilyen élmény, hatás ért, vagy hacsak fáradt voltam, mindig segített megpihenni, ellazulni, kitisztítani a gondolataimat, papírra vetni az érzéseimet, megéléseimet … a rajz sokat adott, és ad a mai napig is …

Úgy érezem a lelkem, és az égiek üzennek ez által nekem <3 …

A technika kidolgozására egyrészt Mária Thomas és Rick Roberts találmánya inspirált. Ez a Zentangle módszer. Róluk és a módszerükről a saját személyes oldalukon olvashattok. Az ő technikájukkal 2015-ben ismerkedtem meg. Másrészt, korábban már hasonló típusú rajzokat készítettem magamtól, pedig akkor még nem ismertem az ő módszerüket. Azt tudtam, hogy valami olyan működik a rajzolás során, ami nagyon sokat ad számomra, lelkemből jön. Később, célul tűztem ki, hogy az ismereteimet megosszam másokkal is, hogy nekik is örömet adhasson ez a technika. Lélekrajznak neveztem el.

2013 nyarától „firkálgatok” 😊, sokkal több ez, mint firka: egy szerelem, egy életstílus. Bátrabbá, önzetlenebbé tesz, segít, mint egy jó barát, ha fájdalmam van, ott van minden percben az életemben, örömet, boldogságot ad és én rajzolok, rajzolok és rajzolok <3 …

A mindennapokban úgy használom a rajzolást, hogy van egy rajzfüzetem, amiben spontán, akármikor rajzolhatok. Belefér a táskámba, magammal vihetem bárhova és bármikor, illetve bárhol rajzolhatok, ahol éppen megszáll az ihlet. 😊 Én nem hagyok ki egy napot sem rajzolás nélkül. 😊

A módszerről

Ahhoz, hogy elkészítsd az alkotásokat nincs szükséged rajztudásra vagy bármilyen kreatív művészi előképzettségre.

Ezzel a technikával érezni fogod, hogy milyen vonalat húzz vagy éppen milyen köröket szeretnél rajzolni. Elég, ha csak arra gondolsz, hogy időnként firkálunk a papír szélére telefonálás közben vagy beszélgetés során, esetleg óra alatt. Legtöbbször nemcsak azért, mert unatkozunk, hanem mert nem tudjuk megállítani a gondolatainkat.

A firkálás, a firkarajzolás abban segít, hogy lecsendesedj, megszabadulj terhektől. Nem kell megtervezned az alkotásodat, csak hagyni kell, hogy a belsőd inspiráljon, geometriai formák, virágformák vagy vonalak, hullámvonalak, kacskaringók formájában. És a végén összeáll egy gyönyörű alkotás, amelytől boldoggá, kiegyensúlyozottá válsz, megtapasztalva a flow élményt.

A célja:

Hogy megtaláld a benned élő alkotót, belső gyermeket, lelket, kapcsolatot az égi irányítóddal, önvalóddal. Ez által felébreszti a kreatív gondolkodásodat, megnyugvást ad a hétköznapok dübörgő őrületében, lehetőséget biztosít arra, hogy kinyisd a képességeidet egy nagyobb világra. Az által, hogy kirajzolod a benned zajló érzéseket, gondolatokat, mind azt, ami a lelkedben munkálkodik egy békés, belső középpontba, relaxált állapotba kerülsz.

Amit ad:

Kapcsolat önmagaddal, örömérzés, belső megnyugvás érzés, flow élmény, magabiztosság, könnyebb helyzetkezelés. Fejleszti az intuíciódat, kreatív gondolkodásodat minden területen. Legyőződ a benned élő kritikust és az elvárásokat, a tökéletesség igényét más megvilágításba helyezi, valamint elgördíti az akadályokat az alkotás útjából. Könnyebben kapcsolódsz össze önmagaddal. Kinyitja azokat a csatornákat, amelyek eddig zárva voltak. Rájössz, hogy igen is tudsz rajzolni. Képesé válsz belefeledkezni a rajzolásba, intuíciód erősödik, jobban átlátsz helyzeteket, elindul a kreatív gondolkodás, könnyebben engedsz el vagy oldasz meg feladatokat, illetve problémákat, nehézségeket a mindennapokban.

Technika:

Firkálni fogunk 😊, geometriai formákat, kacskarigós vonalakat, virágformákat, köröket, íves formákat, pontokat, vonalakat és ebből alakul ki a csoda, egy váratlan izgalmas alkotás, amit csak a végén látsz meg, mert előre tervezni nem fogunk, hagyjuk, hogy maguktól jöjjenek elő belőled a dolgok.

Ezzel a módszerrel bárhol alkothatsz, ahol van egy kis időd, lehetőséged és főleg egy szabad kezed. 😊

Eszközök, amire szükséged lesz a művedhez:

  • Rajzlap, A4 méretben
  • S-es vagy 0,2; 0,3-as fekete tűfilc
  • HB grafitceruza
  1. Feladat:

1. lépés:

Szánj időt a rajzra! Keress a naptáradba egy olyan szabad órát, amikor önmagadban lehetsz és nincs zavaró tényező körülötted!

2. lépés:

Főzz egy teát, gyújts egy gyertyát és egy füstölőt, keresd meg a kedvenc relaxációs zenédet és készítsd elő a rajzeszközöket! A ráhangolódás segít kapcsolódni a lelkeddel, annak érdekében, hogy az alkotásod minél inkább a lelkedből szóljon.

…és elindulhatsz a felfedezés útján…

3. lépés: Minták:

Olyan mintákat fogok most bemutatni neked, amelyekkel meg tudod rajzolni az első művedet. Ezek sorminták, amelyeket felhasználhatsz az alkotásod elkészítésére.  Figyeld meg a lépéseket, esetleg rajzold le magadnak mielőtt hozzá fogsz az első műved elkészítéséhez.

Szabad inspirációként is használhatod az ábrán látható mintákat, új formákat is létrehozva általuk, nem szükséges csak ezeket a formákat lerajzolnod, követned, választható lehetőségek, amelyekkel élhetsz. Nem kell mérnöki pontosság a minták elsajátításához. Ha úgy alakul, hogy hibát ejtesz, az nem baj. Lehet „hibázni”, de gondolj arra, hogy abból a formából hogyan tudod továbbfejleszteni a rajzodat, hiszen az sem hiba, hanem egy lehetőség arra, hogy valami jót hozz ki belőle. 😊 Lehetsz újra szabad, alkotó gyermek! 😊 A tiszta, szabad kisgyermek szépnek látja az alkotását, nem gondolkodik rajta, hogy „rossz vonalat húztam” vagy „ezt nem ide kellett volna tenni”. Élvezd az alkotás és a végeredmény örömét! 😊

4. lépés:

Húzz kígyóvonalat a rajzlapodra és a vonallal párhuzamosan még három vonalat húzz, hogy három kitöltendő felületet kapj! Ezeken a lépéseket a fotókon részletesen bemutatom:

1.

2.

3.

4.

Ha felkészültél és minden elő van készítve és a kígyóvonalakat is meghúztad, akkor indítsd el a relaxációs zenét és a hangok hullámhosszán elmélyülve alkosd meg művedet. Engedd meg, hogy csak megtörténjen veled! Pihenj meg az alkotásban és töltődj fel közben! Kapcsolódj a játékos, vidám, belső gyermeki énedhez!

Ne akadályozzanak a régi berögződések, minták! Add meg magadnak a korlátlanságot, a határtalan érzést, hogy nincsenek megkötések, szabad vagy! 😊 Rajzolás közben nyugodtan elforgathatod a rajzlapodat, nem kell alaphelyzetben tartani, ahogy könnyebb megrajzolnod.  Az a szabály, hogy nincs szabály! 😊 Jó alkotást kívánok!

Itt végignézheted, hogy lépésről lépésre haladva, hogyan készítettem el a képet:

5.

6.

7.

8.

9.

10.

11.

12.

13.

14.

Amikor elkészültél az alkotásoddal szignózd, dátumozd és adj neki címet! A kép rólad szól, neked üzen. Figyeld meg magad, figyeld meg, hogy milyen érzéseket, gondolatokat, képeket hozott fel benned az alkotás, érdemes leírnod, feljegyezned azokat.

Lehet még egy idézet, könyv, film, zene, mese vagy bármi, megjelenhet benned az alkotás hatására egy belső munkára sarkalva önmagaddal… 😊

Az elkészült alkotásodat be is keretezheted és kirakhatod a falra, szobád díszévé válhat, de meditálhatsz is a képpel, önmagadon munkálkodva. 😊

További jó alkotást kívánok!

Szeretettel: 😊 <3

Demeter Márta

Lépj velem kapcsolatba

+36 70 415 0859

Hívj telefonon

info@lelekart.hu

Küldj Email-t

Küldj üzenetet

8 + 13 =

LélekArt művészet

Spirituális lélekfestészet.

Pólók, vászontáskák, festmények, workshopok.

Ha a lélek színeit keresed…

Kapcsolat

Email: info@lelekart.hu

Tel: +36 70 415 0859

1048 Budapest Külső Szilágyi út 12. 

Nyitvatartás

H - P: 9:00 - 18:00

SZ: - V: Zárva