„Mikor Krisztusnak kedden ellenfeleivel kellett vitába szállni, akik egymás után csoportosan jöttek, hogy csapdába ejtsék, amikor a szellem szavának fegyverével kellett harcolni, és mikor végül a harcok esti utóhangjaként tanítványaival visszavonult az Olajfák hegyére és profetikus, apokaliptikus bepillantást nyújtott nekik a jövőbe, akkor a Mars szellemére is rákényszerítette Krisztus-i lenyomatát…

…A legnagyobb lelkierő ahhoz kell, hogy az ember a saját lelkén dolgozzon. A saját magunk ellen folytatott háború a legnehezebb háború. A saját magunkon aratott győzelem a legszebb győzelem. A saját lelkünkön belülmegvívott harcban a marsikus hatalmak legérettebb ajándékait vívjuk ki magunknak. Már a királyi mennyegzőről szóló harci példázatban is felvillan a mennyegzői ruha képében, saját magunk meditatív átalakításának eszményképe. A megtisztulás és imádság útján fénylővé vált lélek a mennyegzői ruha. „

Az emberek lelkében, a közösségekben, a világban nagy a zűrzavar, rengeteg a fájdalom, rengeteg a nehézség, a vívódás, a külső – belső harc. Sok még a tanulni valónk arról, hogy ezen az úton, hogyan is haladhatunk tovább. Jézus kiállt maga mellett a példabeszédéiben és megmutatta az ellenfeleinek milyen gyengeségeik vannak és hol van az az érzékeny pont az életükben, ahol sebezhetőek. Mi is így állunk ebben a világban, sok a próbatétel, megtalálnak, akik kérdőre vonhatnak minket, miért így vagy úgy tesszük dolgainkat, milyen jogon akarunk megnyilvánulni vagy éppen azok fognak elárulni, vagy megtagadni minket, akiket a legjobban beengedünk a szívünkbe, lelkünkbe.

Amikor találkozunk a bennünk élő szeretettel, találkozunk a bennünk élő hittel, erőt ad, hogy kiálljunk magunkért, bátran vállalva minden nehézséget akkor is, ha az elbukás veszélye fenyeget, mert még akkor is van remény és kiút. Talán a vállalásaink nem azonosak Jézuséval, de egy igen, hogy megpróbál az Isten minden szinten minket, azokkal a törekvésekkel, amelyekkel a szellemi, lelki út felé visz minket. Minden megpróbáltatásban ott az új kezdet. Isten velünk és bennünk új életre kél és az intései mentén megtaláljuk tanításait, vállalásainkat. Egy falat kenyér is elég ahhoz, hogy eljussunk egy olyan szerepbe, amit nem vállaltunk. Otthonunk, egy bővebb tér kiáradása talán rámutat arra, hogy hol tarthatunk ma az életünkkel és az elkövetkező idők mit is hozhatnak elénk. Legyünk olyanok, mint Jézus, tárjuk fel lelkünket, hogy egy magasztosabb minőségben születhessen meg bennünk egy jó élet. Isten hírnökei vagyunk, utazók ezen a világon és talán ez az út nem a mi utunk, ez a Jézus útja, de taníthat sokat a felvállalt hitről, igaz szeretetről, emberségről és kitartásról, alázatról. Tudom ezek nagy szavak, de most itt van az idő a változtatásra és ha meghalljuk az ő hangját a mi lelkünkben, akkor már talán az út, amin haladunk ki van kövezve. Isten tudja, hogy folyton változhat ez az út és átalakulhat, de bátorít, hogy haladjunk rajta bátran, és akkor talán, ott a végén megállhatunk és ráláthatunk eddigi életünk folyamataira.

Tudtad, hogy szabad vagy? Tudtad, hogy ez az út is szabad? Hát haladj az úton és te is megmutathatod magad, mit is tud a lelked itt, egy fiatal útazóban.

Emil Boch idézet: „A három év -Nagyhét eseményei ”

„Hogy az ember helyesen járja-e a lelki és szellemi utat, abban mutatkozik meg, hogy tud-e szeretni. A szeretet a félelem tulajdonképpeni ellentéte. A szellem felévaló minden igazi törekvés a belső bátorsággal kezdődik és a szeretethez jut el. Az igazi szeretet az emberek iránt, azonos a Krisztus iránti szeretettel. Bár már leszállt az éjszaka, a nappal marsikus hatalmait teljesen beragyogja a Krisztus-i Nap, mikor a szellemi harc igéit végül a szeretetről mondott igékkel koronázza meg.”

Szeretettel:

Márti

A képek a Pinterest oldaláról származnak

Érdekel a spirituális alkotás?

Szeretnél Te is megismerkedni a lélekrajz csodálatos világával vagy elsőként értesülnél legújabb festményeimről, alkotásaimról?

Csatlakozz hozzánk, legyél te is a Lélekart közösség tagja:

lelekrajz-mini-foglalkozas

You have Successfully Subscribed!